'No More Heroes'

portret van pop-fotograaf Kees Tabak

2007, 50 min. DV Cam

Bekijk clip 2'56


Prince, likkend aan zijn gitaar in Paradiso tijdens zijn eerste optreden in Nederland. Madonna als volslagen onbekende zangeres, vlak voordat ze doorbrak. Het zijn legendarische beelden, vastgelegd door popfotograaf Kees Tabak.

Vijfentwintig jaar popfotografie passeert de revue in de documentaire ‘No More Heroes – de fotograaf Kees Tabak’. Kees Tabak was in de jaren tachtig één van de meest toonaangevende popfotografen van Nederland. Hij had zich ontwikkeld als chroniqueur van de punkbeweging, die hij uiteraard vastlegde in zwart-wit. Tabak was niet alleen observator, maar zelf ook een onderdeel van deze wereld en was zodoende een goede bekende van The Stranglers, The Sex Pistols en The Clash. Hij kreeg vrijwel alle nationale en internationale popmuzikanten van de jaren tachtig voor zijn lens – van Herman Brood, Andre Hazes en Doe Maar tot Bryan Ferry, Bono, Blondie, Tom Waits, Billy Idol en Lou Reed.

Na een lange afwezigheid keerde Tabak enkele jaren geleden terug naar de popfotografie. Gedurende deze periode volgde Saskia Vredeveld Tabak met haar camera. Tabak fotografeerde o.a. Golden Earring, Moke, Di-rect, Within Temptation Ali B en Mallie Pietje en de Bimboos. De passie voor de popfotografie blijkt nog onveranderd.

www.keestabak.nl

Regie, scenario en camera Saskia Vredeveld

Research en produktie Harmen Jalvingh

Montage Jos Driessen, Riekje Ziengs

Geluidsmixage Paul Gies

Producent JB Macrander


Deze documentaire is gemaakt in coproductie Peacefield Films en Bonanza Film met NPS Uur van de Wolf en mede tot standgekomen door de financiële ondersteuning van het VSB Fonds en het Thuiskopie Fonds.